FAQ Инвертор SUN2000-30KTL-M3, инструкция, обсуждение, мониторинг

Регистрация
18 Апр 2021
Сообщения
57
Баллы
18
Солнечные панели
Risen
Инвертор
Huawei

Олександр_А

Huawei Ukraine
Регистрация
13 Май 2020
Сообщения
139
Баллы
43
Поставте тоді grid code VDE-AR-4105.
Там обмеження 30 кВт.
 

Sergey

Administrator
Регистрация
13 Мар 2018
Сообщения
1.698
Баллы
113
Солнечные панели
Ja Solar
Инвертор
Huawei 33KTL-A
Special user. Grid что то там.
 

Tol82

Tier3
Регистрация
8 Авг 2021
Сообщения
11
Баллы
3
Вітаю! Підкажіть, будь ласка, як підключити 30 ktl - м3 до логера(3000) інвертора 33 ktl - a? Може є якась інструкція приблизна чи опис?
 

UT7UV

Tier3
Регистрация
19 Мар 2019
Сообщения
7
Баллы
3
Солнечные панели
Ulica Solar
Инвертор
30KTL-M3, 33KTL-A, 33KTL, 50KTL-M0
Вітаю! Підкажіть, будь ласка, як підключити 30 ktl - м3 до логера(3000) інвертора 33 ktl - a? Може є якась інструкція приблизна чи опис?
Дуже просто, можна на окремий порт RS-485 у СмартЛогері, або ж «послідовно» з 33KTL-A, як далеко інвертор від логера?
 

shpulyarvlad

Tier3
Регистрация
28 Апр 2021
Сообщения
10
Баллы
3
Вітаю! Підкажіть, будь ласка, як підключити 30 ktl - м3 до логера(3000) інвертора 33 ktl - a? Може є якась інструкція приблизна чи опис?
В 33ktl A в RS-485 2-й (+) та 4-й (-) pin, а в 30ktl-M3 - 1-й (+) та 3-й (-) pin. Два кабелька, + до + та - до -. В програмі SUN2000 вибираєте швидке налаштування і обдв'язково, де буде пунк каскадних під'єднувань інверторів, даєте на пошук. Повинно знайти Ваш інвертор 30ktl-A. І все.
 

Tol82

Tier3
Регистрация
8 Авг 2021
Сообщения
11
Баллы
3
Дуже просто, можна на окремий порт RS-485 у СмартЛогері, або ж «послідовно» з 33KTL-A, як далеко інвертор від логера?
Метрів 40-50 логер від м3. Пробував під'єднати. Спочатку через 33ktl-a. Не получилось. Потім напряму в логер, також не бачить ... М3 при правильному підключенні повинен автоматично появитись? Чи потрібно щось налаштовувати, шукати?
В 33ktl A в RS-485 2-й (+) та 4-й (-) pin, а в 30ktl-M3 - 1-й (+) та 3-й (-) pin. Два кабелька, + до + та - до -. В програмі SUN2000 вибираєте швидке налаштування і обдв'язково, де буде пунк каскадних під'єднувань інверторів, даєте на пошук. Повинно знайти Ваш інвертор 30ktl-A. І все.
Щось приблизно робили. Тільки 33ktl-a до логера підключено через роз'єм типу Lan. 1 і 2 місце в коректорі. Так само обжав конектор до М3 та засунув у наступний такий же порт. Під'єднав у М3 до 1 та 3 піни. На сайті моніторингу другий інвентора не появився .. його потрібно шукати??
І ще питання. Якщо в ктл33-А вхід від логера в
В 33ktl A в RS-485 2-й (+) та 4-й (-) pin, а в 30ktl-M3 - 1-й (+) та 3-й (-) pin. Два кабелька, + до + та - до -. В програмі SUN2000 вибираєте швидке налаштування і обдв'язково, де буде пунк каскадних під'єднувань інверторів, даєте на пошук. Повинно знайти Ваш інвертор 30ktl-A. І все.
Пробував під'єднати. ктл33-А під'єднано до логера через RG 45(в інвенторі), в конекторі два проводи(1і2 канал). Так само законектив виту пару, запхав у наступний роз'єм, а на ктл30-м3 у 1 та 3 піни. На сайті моніторингу новий інвентор не появився... Чи потрібно його якось додавати?
І ще. Sun2000. Тобто потрібно підєднатися до ktl33-a та в ньому додати М3?
 

shpulyarvlad

Tier3
Регистрация
28 Апр 2021
Сообщения
10
Баллы
3
Метрів 40-50 логер від м3. Пробував під'єднати. Спочатку через 33ktl-a. Не получилось. Потім напряму в логер, також не бачить ... М3 при правильному підключенні повинен автоматично появитись? Чи потрібно щось налаштовувати, шукати?

Щось приблизно робили. Тільки 33ktl-a до логера підключено через роз'єм типу Lan. 1 і 2 місце в коректорі. Так само обжав конектор до М3 та засунув у наступний такий же порт. Під'єднав у М3 до 1 та 3 піни. На сайті моніторингу другий інвентора не появився .. його потрібно шукати??
І ще питання. Якщо в ктл33-А вхід від логера в

Пробував під'єднати. ктл33-А під'єднано до логера через RG 45(в інвенторі), в конекторі два проводи(1і2 канал). Так само законектив виту пару, запхав у наступний роз'єм, а на ктл30-м3 у 1 та 3 піни. На сайті моніторингу новий інвентор не появився... Чи потрібно його якось додавати?
І ще. Sun2000. Тобто потрібно підєднатися до ktl33-a та в ньому додати М3?
Інвертор треба подати у пошук в меню швидкого налаштування. Плюсик біля каскадного налаштування. Програма почне шукати і, якщо все вірно підключено, то знайде інвертор. Вона пропише серійний номер знайденого інвертора.
 

Sergey

Administrator
Регистрация
13 Мар 2018
Сообщения
1.698
Баллы
113
Солнечные панели
Ja Solar
Инвертор
Huawei 33KTL-A
Підкажіть, будь ласка, як підключити 30 ktl - м3 до логера(3000) інвертора 33 ktl - a? Може є якась інструкція приблизна чи опис?
Путаються різні поняття
1) Якщо у вас є 33КТЛ-А та 30КТЛ -М3 смартлогер ви можете продати, М3 все "розрулить" і про цю схему вам і розповідають
2) дивитесь розпіновку контактів в документації і приєднуєте згідно неї. Документація до інвертра закріплена в першому повідомленні. До смартлогера додаю.
3) всі інвертори мають адресу 1 по замовчуванню. Кожен має мати свою, інакше не запрацює.
4) щоб щось з'явилось на саййті моніторингу, треба налаштувати SmartLogger
Все просто, але почитати документацію вартує.

Інструкцію до смартлогера додаю.
 

Вложения

  • SmartLogger_3000A_manual.pdf
    6,4 MB · Просмотры: 22

Tol82

Tier3
Регистрация
8 Авг 2021
Сообщения
11
Баллы
3
Інвертор треба подати у пошук в меню швидкого налаштування. Плюсик біля каскадного налаштування. Програма почне шукати і, якщо все вірно підключено, то знайде інвертор. Вона пропише серійний номер знайденого інвертора.
Тобто заходжу через sun2000 на ktl33-a та в меню швидкого налаштування шукаю М3?
Путаються різні поняття
1) Якщо у вас є 33КТЛ-А та 30КТЛ -М3 смартлогер ви можете продати, М3 все "розрулить" і про цю схему вам і розповідають
2) дивитесь розпіновку контактів в документації і приєднуєте згідно неї. Документація до інвертра закріплена в першому повідомленні. До смартлогера додаю.
3) всі інвертори мають адресу 1 по замовчуванню. Кожен має мати свою, інакше не запрацює.
4) щоб щось з'явилось на саййті моніторингу, треба налаштувати SmartLogger
Все просто, але почитати документацію вартує.

Інструкцію до смартлогера додаю.
Дякую. Підключив, все запрацювало.
Підключив М3 напряму в смартлогер, в налаштуваннях логера задав пошук і все появилось. Дякую всім за допомогу!
 

Женя

Tier2
Регистрация
16 Фев 2020
Сообщения
29
Баллы
8
В 33ktl A в RS-485 2-й (+) та 4-й (-) pin, а в 30ktl-M3 - 1-й (+) та 3-й (-) pin. Два кабелька, + до + та - до -. В програмі SUN2000 вибираєте швидке налаштування і обдв'язково, де буде пунк каскадних під'єднувань інверторів, даєте на пошук. Повинно знайти Ваш інвертор 30ktl-A. І все.
Добрый вечер всем!!! странно всё сделал как указано выше, нашло мой инвертор 33 ktl-a, прописало серийник, а где должен добавиться отсканированый каскадный инвертор, убей не пойму. кто сможет подсказать, как правильно настроить, что-то Я запутался. Я его не могу добавить как новую станцию. Помогите советом, что Я делаю не так в настройках Fusion solar
 

Вложения

  • 33ktl.jpg
    33ktl.jpg
    48,3 KB · Просмотры: 14
  • 33ktla.jpg
    33ktla.jpg
    92,8 KB · Просмотры: 14
Последнее редактирование:

Олександр_А

Huawei Ukraine
Регистрация
13 Май 2020
Сообщения
139
Баллы
43
Добрый вечер всем!!! странно всё сделал как указано выше, нашло мой инвертор 33 ktl-a, прописало серийник, а где должен добавиться отсканированый каскадный инвертор, убей не пойму. кто сможет подсказать, как правильно настроить, что-то Я запутался. Я его не могу добавить как новую станцию. Помогите советом, что Я делаю не так в настройках Fusion solar
Якщо ви приєднуєте 2 інвертори до 1-го пристрою моніторингу, то їх приєднати можна тільки до 1-ї станції.
 

Вложения

  • FusionSolar App коротка інструкція.pdf
    2 MB · Просмотры: 20

shpulyarvlad

Tier3
Регистрация
28 Апр 2021
Сообщения
10
Баллы
3
Добрый вечер всем!!! странно всё сделал как указано выше, нашло мой инвертор 33 ktl-a, прописало серийник, а где должен добавиться отсканированый каскадный инвертор, убей не пойму. кто сможет подсказать, как правильно настроить, что-то Я запутался. Я его не могу добавить как новую станцию. Помогите советом, что Я делаю не так в настройках Fusion solar
Щоб її побачити в FusionSolar, то дивіться скріншоти
 

Вложения

  • Screenshot_20210812-092745~2.png
    Screenshot_20210812-092745~2.png
    182,8 KB · Просмотры: 24
  • Screenshot_20210812-092754~2.png
    Screenshot_20210812-092754~2.png
    141,5 KB · Просмотры: 25
  • Screenshot_20210812-092845.png
    Screenshot_20210812-092845.png
    111,9 KB · Просмотры: 24

Женя

Tier2
Регистрация
16 Фев 2020
Сообщения
29
Баллы
8
Щоб її побачити в FusionSolar, то дивіться скріншоти
Спасибо Вам за скриншоты!!!, Я так и думал, что в этом пункте меню должно появляться. Но у меня мистика какая-то... При каскадном сканировании пишет добавлен инвертор, вижу его серийный номер, и потом он нигде не появляется, тупик...
 

Женя

Tier2
Регистрация
16 Фев 2020
Сообщения
29
Баллы
8
Всем спасибо за помощь, соединить в каскад получилось 30 ktl m3 и 33 ktl-a, хотя не пойму почему не получалось.
 
Последнее редактирование:
Сверху