Станція на даху та великому навісі. А помити як? Обстеження 2021, Станція 86

На наступну домашню сонячну станцію ми завітали на запрошення п. Тетяни. Доїзд на обстеження її станції, як і вихід його опису трохи затримався, за що перепрошую.

Власницю турбувала не відносно невелика генерація її сонячної станції, і вона хотіла пересвідчитись, чи все в неї добре.

дахова сес

Відеоверсія

Знайомимось

Сонячні панеліRISEN RSM60-6-280P, 118 шт

Сонячні панелі - RISEN RSM60-6-280P

Інвертор Huawei SUN2000 33KTL-A

Інвертор Huawei SUN2000 33KTL-A

Станція отримала “Зелений тариф” вже досить давно, але генерація не є рекордною.

Ділянка розташована на південному схилі, і має складний рельєф, який не змогла охопити повність камера. Задля збільшення генерації і поганий рельєф, господарю доводиться зачищати дерева на достись великій відстані. Я би взагалі казав, що там щось втиснути було неможливо. Але майстри прийшли і збудували великий навіс під сонячні панелі, на який влізло під 78 панелей (6 панелей вгору).

навіс під сонячні панелі

Мені важко визначити, наскільки він відповідає всім нормам, але візуально все зроблено з достатнім запасом надійності.

навіс під сонячні панелі
навіс під сонячні панелі

Так, є нюанси з прольотами 3м та трубою 40*40, але тут вже нічого не вдієш.

навіс під сонячні панелі
навіс під сонячні панелі

Головний нюанс заключається у неможливості обслуговування станції. Електричну частину можна обслуговувати без жодних проблем, і тепловізійне обстеження підтвердило, що з панелями все в нормі. Але підхід до станції зпереду ускладнений, і ані нормально помити, ані зчистити сніг власник не може.

навіс під сонячні панелі

Це вже далеко не перший великий стіл, який ми бачимо, але власник цієї станції вперше підняв цю проблему і змусив замислитись. Що заважає залишати вузенький прохід між панелями зі сходинками,  як ми бачили зовсім недавно, невідомо. 

Може  варто будівельникам замислитись, і все ж робити той прохід? Це не буде вартувати великих грошей, а власнику буде чим зайнятись.

Обстеження тепловізором сонячних панелей на даху, як завжди сама неприємна частина для мене. Без допомоги господаря я би туде не заліз. В цілому і на даху все зроблено нормально, і тепловізор не показав проблем, хоча в цьому випадку завжди є не зовсім повне обстеження, через досить гострий кут, і не можливість дослідити контакти із задньої сторони панелей. 

сонячні панелі на даху
тепловізійне обстеження домашньої сес

ВАХ виглядає задовільно, зміни викликані трохи різним азимутом та розташуванням.

вах сонячних панелей
напруги на стрінгах

Зовсім без проблем не минулося, на інверторі були не оригінальні конектори і один з них вже почав нагріватись. Тому вкотре закликаю, використовувати біля інвертора тільки оригінальні конектори.

інвертор для сонячних панелей
тепловізійне обстеження домашньої сес

Як завжди, подарунок від РЕС-у.  Один автомат вже згорів. Але вони просто поставили інший автомат, і знову без гільз. Це рішення є тимчасовим, і все одно рано чи пізно будуть проблеми. 

ввідний автомат згорів
ввідний автомат згорів

Із загальних зауважень – бажано додати більше панелей, правда головне питання куди саме їх поставити.

Дуже дякуємо п. Тетяні за цікаву екскурсію. Також не можу не зазначити, що, п. Тетяна одразу видала ліки проти стресса, за які окрема подяка.

Бажаємо сонця і всього найкращого, і рушаємо до головної мети нашої екскурсії, про що вже зовсім незабаром.

Telegram https://t.me/greenpowertalkg

Instagram https://www.instagram.com/GreenPowerTalk

FB https://www.facebook.com/groups/GreenPowerTalk

Youtube https://www.youtube.com/c/GreenPowerTalk